נזת לשתי אצבעות לאחר ניתוח שבר ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

03/06/2020 | 11:20 | מאת: ליאת

שלום רב, הבן שלי בן 4.5 שבר את היד באזור המרפק, עבר ניתוח קיבוע עם שני מסמרים, לאחר שבוע כשהגיע לביקורת, התגלה כי הקיבוע אינו תקין ולכן עבר ניתוח נוסף בו הוחדר לו ליד מסמר שלישי. אך החל מרגע זה, החל הילד לסבול מכאבים בזרת ולסירוגין מחוסר תחושה שהוסברו על ידי הרופאים שזה נובע מהלחץ המופעל עליה ממסמר הקיבוע. שבועיים וחצי לאחר החדרת המסמר השלישי, הוסר לו הגבס, אך מאז הזרת קרה יותר משאר האצבעות והילד כמעט ואינו מרגיש אותה. יכול להזיז אותה ולהשתמש בה, אך בהרבה פחות כח מאשר ביד השנייה או ביחס לשאר האצבעות, יש לציין שגם צד אחד של הקמיצה הצמודה לזרת אינו מורגש. למיטב הבנתי ניפגעו לו העצבים שם. איך אדע אם זה רק מלחץ או שהם ניקרעו ומהם סיכויי ההחלמה אם בכלל, על פי ניסיונך? תודה

ליאת שלום, נראה כי אכן מדובר בפגיעה עצבית. לרוב החדרת המסמרים שאת מתארת בקיבועי שברים באצבעות אינה גורמת נזק כרוני וסיכויי ההתאוששות בילד בגיל זה הינם מצויינים. בשלב זה הייתי ממתין ועוקב אחרי התפקוד והכאב. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד