ניתוח מנופולציה מה זה אומר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/05/2020 | 16:04 | מאת: חיחם

עשיתי ניתוח במרפק אחרה שנה וכמה חןדשים מניפולציה והוצעת קיבוע אמרו שעש לי. זה אומר שיחרור מרפק? זה אותו דבר ............ . ................................ ....................... ..

שלום, תופעה נפוצה לאחר ניתוחי מרפק, הינה נוקשות של המפרק ואבדן טווחים. אם המגבלה משמעותית, יש לבצע שחרור מרפק. ניתן לבצע במספר טכניקות. הפשוטה ביותר הינה ע"י מניפולציה - כשהחולה בהרדמה ואינו כואב, מותחים אט אט את הרקמה על מנת לשפר את הטווח. הספרות הרפואית חלוקה האם מניפולציה אכן מניבה תוצאות טובות ואכן משפרת את למשך זמן רב. רוב מנתחי המרפק מאמינים כי יש לבצע שחרור כירורגי ע"י חיתוך/ניתוק הגורמים המפריעים לתנועה על מנת להפיק תוצאות טובות יותר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד