חוסר תjושה באגודל לאחר חתך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/05/2020 | 20:47 | מאת: שרון

נחתכתי באגודל מסכין מטבח חתך אלכסוני שעובר במפרק והצריך 2 תפרים. אין לי תחושה בחלק העליון של האגודל והעור שם התחיל להתייבש. האם התחושה תחזור? האם יש צורך בצילום? תודב

שרון שלום, חוסר תחושה נובע מחתך בעצב תחשותי. אין שום בדיקת עזר כגון צילום שצריך לבצע. בכרית האצבע קיימים עצבים מיקרוסקופיים שלא קיימת יכולת טכנית לשחזרם, אך בגובה המפרק אפשר ומומלץ לתפור את העצב בהקדם, (לאחר שבועיים-שלושה מהפציעה כבר יש צלקת שלא מאפשרת תפירה). אחרת, התחושה לא תחשוב ועשוי להישאר כאב באיזור החתך. ממליץ לפנות באופן דחוף לבדיקה והחלטה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד