שכמות - כאב באזור עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/05/2020 | 17:07 | מאת: תומר

שלום רב, מזה שנתיים וחצי מרגיש אי נוחות באצבעות הידיים, בעיקר באגרוף היד. כשהבעיה החלה היו לי גם תחושת אי נוחות (כמו הרגשת מתיחה) באמה, אבל בשנה האחרונה בעיקר באצבעות. הרגשת אי הנוחות אינה מונעת ממני לעשות פעולות של מוטוריקה עדינה. בדיקות EMG היו תקינות. לאחרונה אני מרגיש תחושת כאב באזור הגב מתחת לשכמות. לפעמים הכאב חד, לעיתים עמום, לעיתים מצד ימין ולעיתים מצד שמאל. הכאב יכול ללוות אותי מספר שעות, לפעמים אני לא חש בו במהלך כל היום. אני מטופל בעיסוי אחת לשבועיים, בדרך כלל הטיפול אינו מקבל על הכאב. בדרך כלל הכאב באזור השכמות נקודתי וקרוב לעמוד השדרה. אלו בדיקות עלי לעשות? על מה הכאב יכול להעיד? תודה מראש,

תומר שלום, כאבים עמומים, נודדים (פעם ימין ופעם שמאל), לסירוגין, המערבים מספר אתרים בגוף - עדיים להצביע על בעיה ראומטית ולא אורטופדית. בדיקת EMG שביצתע בודקת מקור עצבי לכאב - מה שלא מתאים עם התיאור שלך ולכן לא מפליא שהבדיקה תקינה. כמו כן, אינני מוצא גורם היכול לקשרו את כאבי הגב האמצעי שאתה מתאר עם כאבי הידיים (בניגוד לכאבי צואר היכולים להקרין לגפיים עליונות). לאור זאת, ממליץ לפנות לראומטולוג לבירור. אפשר גם לנסות חמזור טיפולי של נוגדי דלקת לראות האם חלה הטבה (אפשר לקבל מרשם אצל רופא משפחה). בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד