קיצור של הרדיוס דיסטאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/04/2020 | 15:14 | מאת: איה

היה לי שבר ברדיוס דיסטאלי (ביד הלא דומיננטית שלי - לכן הפגיעה לא נורא כלל). היה לי גבס ל-6 שבועות. נעשה צילום לפני הורדת הגבס, בסיכום הרופא כתב שיש קיצור קל ברדיוס. אשמח לדבר מה זה אומר? יש לי עוד ביקורת חודשיים לאחר ההורדה. האם הרדיוס יחזור לרגיל? (כבר ללא גבס, קיבלתי תרגילים מPT לעשות בבית.

איה שלום, קיצור לאחר שבר ברדיוס דיסטלי משמעו שהיתה דחיסה של שני חלקי השבר זה לעומת זה והעצם התקצרה ביחס לאורכה לפני החבלה. חילוקי הדעות בספרות הרפואית היא כמה "קיצור" מותר לקבל ללא שנוצרת מגבלה משמעותית בתפקוד. צריך לזכור, שגם המטופלים שונים זה מזה, לדוגמא יד דומיננטית מול לא דומיננטית (כפי שציינת), עיסוק, תחביבים. גיל ... לפי מה שרשמת האורטופד מצא קיצור קל והיד אינה דומיננטית ולכן כנראה שלאחר תהליך השיקום לא תחושי במגבלה בתפקוד יומיומי. צריך לזכור שגם שבר ללא קיצור ישנה תקופת החלמה שאורכת בין 3 ל-6 חודשים ולכן לא צריך להילחץ אם בשלב זה ישנה עדיין מגבלה בטווחי התנועה וכאב. מה שחשוב היא המגמה - האם קיים שיפור או לא. השינויים הינם איטיים ולכן ממליץ להמשיך עם ה-PT כמה שניתן ולבצע הערכה חדשה בעוד חודשיים-שלושה. בברכה, ד"ר יהודה

07/04/2020 | 10:17 | מאת: איה

תודה רבה על ההסבר המורחב!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד