כיפוף מרפק תקוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

31/03/2020 | 12:40 | מאת: יוסי

דוקטור. לפני שנה שברתי מרפק שאני מתאמן המרפק מכופף 140 מעלות אבל אבל כל בוקר חוזר ל90 מעלות תקוע שוב מה הסיבה והם בסוף ישאר קבוע 140

יוסי שלום, לאחר שבר מרפק (או כל איבר אחר), ישנה תגובת דלקתית שהינה חלק מהריפוי של השבר. הדבר גורם לנוקשות של המפרק ואבדן טווחי תנועה. כל עוד המרפק מגיב, והטווח משתפר תוך כדי פעילות, יש מקום להמשיך ולהפעיל את המרפק (עצמאית או בפיזיותרפיה) על מנת לשמר את הקיים. בסופו של התהליך (זמן אינו מוגדר באופן מוחלט) המרפק יתקבע על טווח תנועה מסוים. לציין כי למרפק טווחי כיפוף של עד 130 מעלות מספיקים ל-95% מסוגי הפעילות כולל מאמצים וספורט. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד