לאחר ניתוח בעצם הסיירה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

08/03/2020 | 17:00 | מאת: שגיא

שלום רב, חצי שנה לאחר ניתוח בעצם הסירה (בורג והשתלת עצם), ביצעתי סיטי. בפענוח רשום: "שינויים אוסטיאופניים דיפוזיים. הודגם איחוי גרמי חלקי בלבד בין הפרגמנטים. הבורג מתבלט במקצת למרווח מיפרקי. שינויים סקלרוטיים קלים בשני החלקים של עצם הסקפואיד. שינויים אוסטיאו ארטרותיים קלים במפרק רדיו קרפלי. נוזל יתר תוך פירקי בכמות קטנה. בצקת דיפוזית של רקמות רכות." מה הפירוש במילים פשוטות יותר? (בדגש על האם יש בעיה שהבורג מתבלט במקצת?). תודה!

שגיא שלום, הסיטי אומר שהחשבר טרם התחבר במלואו, שזה יכול להיות כי הסיטי בוצע סמוך לניתוח לא בהכרח מצסיע על בעיה הבורג מעט בולט מהעצם, אך יכול להיות שהוא מכוסה בסחוס ולכן כדאי לגשת עם התוצאות לרופא המנתח. שאר הממצאים מצביעים כי עבר זמן רב מהשבר ועד הניתוח ובינתים נוצרה שחיקה קלה של המפרק, ככל הנראה ללא משמעות תפקודית. בברכה, ד"ר יהודה

09/05/2021 | 22:41 | מאת: דודו

שלום רב אפשר בבקשה להסביר לי קצת על ניתוח שתל עצם בסקפואיד?? אני מחכה לתאריך לניתוח כזה . כמה זמן אחרי הניתוח גבס?? האם לקחו את העצם מהרדיוס כדי להשתיל בסקפואיד?? האם הניתוח קשה?? כמה זמן אורך הניתוח?

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד