בדיקת EMG בגפיים העליונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/03/2020 | 19:44 | מאת: עמית

שלום רב ד"ר. אני בחור בסביבות גיל ה-30. בגלל כאבי ידיים, אני אמור לעבור בקרוב בבית חולים בדיקת EMG של גפיים עליונות (כלומר ייתכן והבדיקה תיעשה על שתי הידיים ולא רק על אחת). יש באינטרנט המון אינפורמציה, שחלקה כנראה מוטעית, ורציתי להתייעץ אתך: רבים מספרים שהבדיקה הזאת כואבת מאוד. אני בחור עם סף כאב גבוה, ורגיש לכאב יותר מהאדם הממוצע. אני חושש מהבדיקה... האם יש ממה לדאוג? כמו כן, האם יש איזושהי הנחייה מיוחדת שכדאי להגיד לרופא בעת הבדיקה על מנת למזער את הכאבים? תודה לך. עמית

עמית שלום, בדיקת ה-EMG אכן מעט לא נעימה, אך לא הייתי אומר שהיא כואבת. היא כרוכה בהכנסת מחטים (כמו בבסיקת דם) לשרירים הנבדקים ומתן גירוי חשמלי. כמובן שכאב הינה תחושה סוביקטיבית והסף משתנה מאדם לאדם. ציינתי כי הסף שלך גבוה ולכן אינני רואה שיש לך ממה לחשוש. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד