(negative ulnar (minor

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/01/2020 | 20:31 | מאת: אלי

היי דוקטור. כבן 30, בריא בדר"כ, יש לי כאבים בשורש כף היד (שנתיים) ולאחרונה התגבר ונוסף בבסיס האגודל ןבפלקסורים שבאמה. בצילום האורטופד איבחן אולנאה קצרה בשתי הידיים (ללא kienbock). הכאבים מגיעים והולכים גם בלי פעילות של הידיים. *האם פיזיו יכול לעזור ואם כן איזה כיוון היית מציע? *אם לא- האם היית ממליץ על ניתוח? תודה

אלי שלום, אינני יכול להמליץ על טיפול מאחר וטרם הגענו לאבחנה. אולנה מינוס ("אולנה קצרה") הינו מצב שכיח היכול שלרוב אינו סימפטומטי. עם זאת, ישנה מחשבה שהוא הולך בקורלציה עם מחלת קינבוק. השאלה כיצד שללו קינבוק ? לפי צילום ? לפי מיפוי עצמות ? לפי MRI ? צריך לזכור כי קינבוק הינה מחלה לא שכיחה ועדיין סביר כי מדובר בבעיה הניתנת לפתרון שאינו כירורגי. לסיכום, תחילה יש להגיע לאבחנה, ורק אז להחליט על טיפול. ממליץ להיבדק אצל מומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

20/01/2020 | 12:43 | מאת: אלי

תודה על התגובה. שללו נייקבוק על פי צילום. אני בבירור אצל מומחה כף יד. רק שאלה בגדול; הסיכויים להחלמה על ידי פיזיו טובים? או שתמיד עדיף ניתוח? חוששני שאחרי שעברתי את הנקודה הקריטית והתחילו הסימפטומים זה לא יגמר וימשיך כל הזמן. במיוחד בגיל מבוגר יותר.

אינני יודע יש קודם להגיע לאבחנה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד