שבר ללא תזוזה באצבע מס 2

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/01/2020 | 18:55 | מאת: מי

שלום, לפני כ10 ימים נסגרה עלי דלת של אוטו. התוצאה זה שבר ללא תזוזה בגליל האמצעי. כמו כן היה פצע פתוח וניקוז דם. לקחתי 10 ימים אנטיביוטיקה והאצבע חבושה. עדיין יש כאבים בזמן הזזה היד ובזמן מנוחה. מה זמן ההחלמה מפציעה כזו? אני לא יכולה לכופף את המפרק העליון של האצבע, האם יהיה צורך בריפוי בעיסוק? תודה!

שלום, שבר בגליל מתחבר תוך 4-6 שבועות ולכן צפוי שכל עוד אין חיבור יהיו כאבים. גם לאחר החיבור סביר שיהיה כאב, אך המידה פחותה והוא ייסוג עם הזמן. חוסר הכיפוף הינו מדאיג מאחר ויכול להעיד על פגיעה בגיד. מאחר ועברו כבר 10 ימים מהפגיעה, יש להיבדק בדחיפות ע"י מומחה לכירורגיה של היד . בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד