שבר תלישה קטן בזיז הוולרי של עצם הטרפזיום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/01/2020 | 17:51 | מאת: בן

שלום לפני כחודש וחצי נפלתי על היד במהלך ריצה אורתופד שלח אותי לCT והתוצאה הייתה הודגם שבר תלישה קטן בזיז הוולרי של עצם הטרפזיום , ללא תזוזה של הפרגמנט הנתלש הרופא ראה את התוצאות והמזכירה שלו חזרה אלי טלפונית ואמרה שאין צורך לעשות משהו מיוחד, רק מנוחה עם סד לקיבוע שורש כף יד עם אגודל ולחכות שבועיים שלושה , ואם אין שיפור אז לקבוע שוב תור, אשמח לחוות דעת נוספת... נ.ב - הסד ממש לא נוח ולאחר שאני איתו, מרגיש שיש יותר כאבים מאשר שאני בלעדיו... תודה בן

בן שלום, מדובר בשבר זעיר שיתחבר ויאפשר תפקוד תקין של היד בעתיד. הקיבוע מטרתו בעיקר לתת מנוחה והקלה מהכאב. באם הסד מפריע לך, לא חולה להשתמש בו, מספיק חבישה אלסטית. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד