שחיקה בבסיס האגודל טרפזקטומי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/11/2019 | 14:16 | מאת: מאמיי

הי..אני בת 56 סובלת מיותר משנה מכאבים ביד ולפי הצילום הראה שחיקה דרגה 1 .אבל הכאבים מתגברים עם הזמן .נקבע לי נתוח אבל נדחה ...עד לביקור אצל מומחה בעוד חודש שאלתי האם דרגה 1 לא מנתחים? ועוד שאלה האם הכאבים בכל הזרוע של היד וגם כל המפרק זה בגלל השחיקה??היד נפוחה מתחת לאגודל ויש כאבים בזמן מנוח ניסיתי זריקה וגם פיזותרפיה וריפוי בעיסוק .וגם סד ...שום דבר לא עזר לי

שלום, חומרת המחלה כפי שמופיע בצילום הרנטגן אינה הולכת בהכרח בקורלציה עם הסימפטומים של החולה. הטיפול בסופו של דבר הוא במטופל ולא בצילום. בהנחה שזו האבחנה הנכונה, נראה שמיצית טיפול שמרני ולכן ניתוח הוא האופציה שנותרה על המדף. בברכה, ד"ר יהודה

25/11/2019 | 20:11 | מאת: מאמיי

ומה עם הכאבים בכל המפרק וכל הזרוע האם זה בגלל השחיקה?ולמה המקום נפוח

כאבים במרפק ובזרוע אינם קשורים לשקחית המפרק בבסיס האגודל ודורשים בירור נוסף, לרוב מדובר בכאב עצבי. הנפיחות נוצרת עקב הדלקת הקיימת באיזור המפרק הפגוע.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד