פיענוח צילום שורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/11/2019 | 13:41 | מאת: נתי

שלום רב ד"ר נכבד. לפני חודש וחצי בערך נפלתי על יד שמאל, היו לי כאבים אך לא כאבים עזים. בבדיקה בטרם החליטו שיש שבר וגיבסו את היד, ויום למחרת האורטופד החליט שזה לא חמור והסיר את הגבס. לאחר חודש התחילו לי כאבים שוב פעם באיזור של שורש כף היד, אך רק במאמץ. יש לציין שזה כבר עבר לי. אך בכל מקרה ביצעתי צילום לפני יומיים. ובפיענוח כתוב: "חשד למצב לאחר שבר עם קלוס גרמי". רציתי לדעת מה זה קלוס גרמי, והאם המצב תקין ? תודה ד"ר.

נתי שלום, קאלוס הינה רקמה שנוצרת באיזור השבר על מנת לחבר בין שני חלקי העצם השבורה. זהו תהליך הריפוי הנורמלי, כלומר היה שבר שהתחבר. עם הזמן הקאלוס יהפוך לעצם בריאה והעצם השבורה תהיה מחוברת לחלוטין. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד