ניתוח שורש כף יד ימין לאחר ריסוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

31/10/2019 | 23:01 | מאת: ניר

שלום. לפני כ5 חודשים עברתי ניתוח לאחר ריסוק שורש כף יד ימין.אני מרגיש שהיד עדיין לא חזרה לעצמה גם לאחר המון טיפולי פיזיוטראפיה וריפוי בעיסוק.בבדיקת סיטי אחרונה צוין :איחוי גרמי חלקי בלבד בין הפרגמנטים,עיוות של העצם,שינויים אוסטאופנים קשים דיפוזים. שינויים אוסטאו ארטרוטים משמעותיים במפרק רדיו קרפלי. נוזל יתר תוך פירקי ובצקת דיפוזית של רקמות רכות. האם כל הפענוח הזה מעיד על ההרגשה שלי ומה ניתן לעשות או לשפר?

ניר שלום, הממצאים בסיטי אכן מסבירים את המגבלה שאתה מרגיש. לפי מה שכתבת מדובר בשבר מרוסק ולכן תמיד תישאר מגבלה בטווחי התנועה וכאבים בשורש כף היד. למרןת זאת, לא בהכרח שתהיה לך הפרעה קשה, ניתן להסתדר ברוב המוחלט של פעיליות היומיום עם 50% מטווח התנועה האפשרי של שורש כף היד וכאב הינו תחושה סובייקטיבית שיכולה להיות קלה בלבד. ייתכן כי בעתיד יידרש טיפול ניתוחי נוסף אם הכאבים יחמירו. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד