גנגליון כבר 7 חודשים לא גוש כזה גדול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

30/10/2019 | 11:53 | מאת: בת חן

הי דר יש לי ביד שמאל, יד שאני לא ממש משתמשת בה גנגליון נקבע לי תאריך לניתוח ב12.11 אבל אני בחששות לפני הניתוח, אני מפחדת מסיבוכים ובתפקוד ירוד של היד... הגוש נמצא אצלי כבר 7 חודשים, מה הסיכויים שהוא נעלם לבד? מה אפשר לעשות בהרגלים כאלה ואחרים שלי שהוא יעלם ? כלומר אפשר לעזור לו? אחרי כמה זמן דבר כזה יכול לקרות ?

בת חן שלום, גנגליון בשורש כף היד הינו תופעה נפוצה שלרוב אינה מגבילה או כואבת. לעיתים יש מטופלים שמדווחים על כאב במאמצים וקושי בביצוע ישור יתר של שורש כף היד (כגון בשכיבות סמיכה), או שעצם נוכחות הגוש מפריעה להם מבחינה אסתטית. הגוש נוטה לגדול ולקטון בנפחו, אך הסיכוי שייעלם לחלוטין קטן. אינני מכיר טכניקה שבה תוכלי לעזור לגוש להיעלם. ניתן לנקר את הגוש, אך לרוב לאחר תקופה קצרה הוא חוזר להתמלא שוב בנוזל. הפיתרון המוצלח יותר הינו להוציא את הגוש בניתוח. כמובן שהדבר כרוך בצלקת, אך סה"כ מדובר באיזור עם ריפוי טוב וללא מבנים חשובים כגון עצבים וכלי דם ולכן הניתוח בטוח מבחינת הנזק שהוא עלול ליצור. הסיבוך השכיח ביותר של הניתוח הינו כ-15% שיעורי חזרה של הגוש בעתיד. לסיכום, אם אין הפרעה או מגבלה בתפקוד, אין חובה להוציא את הגנגליון, אחרת ניתוח הינו פתרון טוב עם 15% חזרה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד