שבר מרפק ללא ניתוח כרגע יש הגבלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/10/2019 | 19:32 | מאת: Asi

דוקטור שברתי את המרפק וכרגע אחרה הורדת גבס יש לי הגבלה כרגע השאלה הם יחזור הכיפוף והישוור כמו שהיה לי לפני השבר.... ..... ...

אסי שלום, לאחר קיבוע מפרק בגבס, הרקמה הרכה שסביבו (רצועות, גידים ...) נעשית נוקשה ומאבדת מגמישותה, מה שמתבטא בירידה בטווח התנועה. מטרת הפיזיותראפיה הינה להחזיר את הגמישות ולשפר את הטווח. למרות זאת, לרוב בסוף תהליך השיקום (שאורך כמספר שבועות), נשארת ירידה קלה בטווח התנועה, שאינה פונקציונאלית ואינה מפריעה לתפקוד. רמת אובדן הטווח תלויה בשבר (פשוט/מורכב...), בגיל המטופל, במוטיבציה להפעיל את המפרק לאחר הורדת הגבס ותדירות ההפעלה. שני הגורמים האחרונים הינם בשליטתך על מנת שתוכל למקסם את הטווח של המפרק. בברכה, ד"ר יהודה בברכה,

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד