כאב ומוגבלות בתנועה באגודל ופרק כף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

11/10/2019 | 19:04 | מאת: ליאת

מזה כמה חודשים שאני סובלת מכאב ומוגבלות בתנועה באגודל יד שמאל ומפרק כף יד שמאל. האגודל נוקשה וכואב יותר בעיקר בבוקר לאחר ההתעוררות ומתכופף בצורה חלקית בלבד, לעיתים קושי בתפיסה והרמה של חפצים. בנוסף כאב בפרק יד שמאל. אציין כי לאורך כל החודשים הכאב לא החריף וגם לא נעשה גרוע יותר או פחות, המצב הוא אותו מצב כל הזמן. אורתופד לא מצא דבר חריג באגודל או בפרק כף היד. אין נפיחות או סימנים כחולים/ לובן של דלקת וכו' מה זה יכול להיות?

ליאת שלום, כאבים ומגבלה בכיפוף האגודל בעיקר בשעות הבוקר יכולים לנבוע לרוב ממחלה שחיקתית של סחוס המפרק, או כתוצאה מדלקת של הגיד המכופף הגורם לTRIGGER FINGER. כמובן שיכולים להיות סיבות נוספות, פחות שכיחות. העובדה כי תופעה זו מגיעה יחד עם כאבים בשורש כף היד, יכולה להצביע גם על מחלקה דלקתית מפושטת יותר. לצורך אבחנה מבדלת בין המצבים השונים, ממליץ להיבדק ע"י מומחה לכירורגיה של היד והשלמת צילומי רנטגן בשלב ראשון. חג שמח, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד