שאלה בקשר למרפק שניתקע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/10/2019 | 13:39 | מאת: עמי

לפני חצי שנה שברתי מרפק יד ימין כרגע נעשה ct ותקוע בכפוף וישוור תשובה שקיבלתי מצב לאחר קיבוע שבר פרוקסימאלית על יד פלטה וברגים ארטיפקטים גסים ומרכיבים ממרכיבים מתכתיים של הקיבוע עד כמה שניתן לראות איחוי גרמי בן הפרגמנטים שינוים אוסטאופנים דיפוזים נוזל יתר תוך פירקי בכמות קטנה בינונית בצקת דיפוזית של רקמות רכות מה זה אומר?

עמי שלום, ממה שאני מבין מדובר בשבר מרפק שעבר ניתוח. שברים מסוג זה נוטים להתחבר, כפי שהסיטי מראה, אך תמיד קיים אבדן טווחי תנועה. אם המגבלה בטווח גדולה מדי, יש לשקול ניתוח לשחרור המרפק. לצורך זאת יש להעריך את המטופל בבדיקה ולראות את רמת התפקוד שלו. הסיטי אינו נותן נתונים אלו ולכן אני ממליץ לגשת למומחה לכיכרוגיה של היד או לרופא המנתח להמשך הערכה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד