חשד לשבר בעצם הסירה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/10/2019 | 12:33 | מאת: שי

שלום דר יהודה, ביולי נפלתי צילומי רנטגן תקינים, בmri מאוגוסט הודגם קו שבר במותן העצם. צילום רנטגן מספטמבר תקין שוב. שאלתי היא האם לאור כך אולי לא היה כלל שבר, האם צילום עכשווי מספיק או שכל מנת לדעת בוודאות צריך הדמייה נוספת? האם כדאי לבדוק את הmri שבוצע בהסתכלות נוספת? אני מרגיש ״באוויר״ אני עדיין עם סד. אודה להתייחסותך, שנה טובה.

שי שלום, שברים בעצם הסירה הינם פעמים רבות שברים נסתרים שצילום רגיל עשוי "לפספס". אם קיים קליניקה המתאימה לשבר בעצם זו, אך הצילום לא מדגים זאת, בדיקת הבחירה היא CT ולא MRI. שברים במותן של עצם הסירה נוטים להתחבר ברוב המקרים, בעיקר אם לא היתה תזוזה בשבר. מאחר ועברו כ-3 חודשים יש סיכוי טוב שזה המצב. ממליץ על CT (עדיף על MRI במקרה זה) להערכת חיבור השבר והחלטה האם ניתן להסיר את הסד. גמר חתימה טובה, ד"ר יהודה

03/10/2019 | 21:42 | מאת: שי

תודה!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד