שבר תלישה בראש מסרק 4

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/08/2019 | 15:06 | מאת: ג׳ני

שלום רב! כבר שאלתי השבוע, אבל המקרה שלי קצת הסתבך... לפני שבועיים שברתי ראש מסרק 4 ביד, שבר תלישה. הושם קיבוע בסד אלומיניום לאצבעות 4 ו-5 ל-10 ימים, אשר הורד בביקור אצל אורתופד שהמליץ על חבישה אלסטית ומנוחה לשבועיים. ואתמול, ביעוץ כף יד נאמר לי שהטיפול בסד היה לא נכון ורק החמיר את השבר והיה צריך לטפל בגבס לקיבוע אצבעות 4 ו-3. כרגע הומלץ לי להפעיל את האצבעות כאשר האצבעות 3 ו-4 קשורות ביחד עם מיקרופור ומתאפשרת תנועת המפרקים באצבעות הקשורות. שאלות: למה לא ניתן לשים גבס שבועיים לאחר שבר? האם הפעלת האצבעות כשבועיים לאחר שבר שלא טופל כראוי עלולה לגרום נזק?  תודה רבה!

ג'ני שלום, כל הדין כאן תיאורטי בלבד. מאחר ולא ראיתי את הצילום ולא בדקתי אותך, יהיה קשה לי להתחייב על מענה הולם. מאחר ונבדקת ע"י מומחה לכירורגיה של היד, אני מניח כי הוא התאים את הטיפול לממצאים הנ"ל בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד