שבר תלישה ucl כעבור 4 שבועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/08/2019 | 20:56 | מאת: איילון

שבר תלישה של ucl באגודל, מלפני 4 שבועות. בבי״ח הורידו גבס כדי שאוכל לעשות תרגילים, רופא קופ״ח אמר להעיף כל חבישה או קיבוע ולהתחיל פיזיו. עם זאת אני מפחד מאד שחתיבת השבר המפרקי תזוז ממקומה. האם יש סיכוי כזה או שזה בלתי אפשרי ? הייתי צריך להשאיר גבס עוד שבוע-שבועיים? זה שבר ללא ניתוח במנח קרוב לאנטומי. תודה.

איילון שלום, 4 שבועות סד/גבס 24/7 שבועיים הבאים התחלת הפעלה בריפוי בעיסוק/פיזיו עם סד להגנה בן ההפעלות אחרי 6 שבועות לא צריך יותר סד. מותרת הפעלה מלאה חוץ מעומסים כגון הרמת משאות או משחקי כדור אחרי 3 חודשים מותר הכל בברכה, ד״ר יהודה

27/08/2019 | 11:52 | מאת: אילון

אם מנסים להניע את מפרק האגודל השבור? ואם כן, אז אחרי כמה שבועות מהשבר אין חשש? אני מתקרב ל5 שבועות מהתאונה.

באופן עקרוני לאחר כ-3 שבועות ישנו כבר חיבור שמאפשר הפעלה עדינה ולאחר 6 שבועות החיבור מתייצב ואפשר גם הפעלה אגרסיבית יותר

27/08/2019 | 23:41 | מאת: אילון

מודה מאד!

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד