שבר תלישה בראש מסרק 4 ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/08/2019 | 23:37 | מאת: ג׳ני

שלום רב! לפני כ-10 ימים שברתי ראש מסרק 4 ביד, שבר תלישה. הושם קיבוע בסד אלומיניום ל-10 ימים, אשר היום הורד בביקור אצל אורתופד שהמליץ על חבישה אלסטית ומנוחה לשבועיים. שאלות: לכמה זמן שמים בד״כ חבישה אלסטית? לכמה שעות ביממה? האם גם בלילה? האם מומלץ להפעיל בהדרגה את היד או עדיין מוקדם והיא צריכה להיות מקובעת בחבישה אלסטית? תודה רבה!

ג'ני שלום, שבר תלישה של ראש המסרק הינו מצב בו הרצועות המייצבות את מפרק זה נתלשות עם חתיכת עצם קטנה. באופן גס, מספיק לתת מנוחה כ-3 שבועות ולאחר מכן להתחיל בהפעלת האצסעות כדי שהמפרק לא "ייתקע". חבישה אלסטית נותנת מנוחה והשימוש בה הינה לפי הצורך. להערכתי תוכלי להורידה למקלחת ולשינה ולהשתמש בה במהלך היום תוך כדי הפעלה של האצבעות לפי מידת הכאב. לאחר 3 שבועות מהחבלה תוכלי להתחיל להפעיל באופן אינטנסיבי יותר. בברכה, ד"ר יהודה

26/08/2019 | 11:46 | מאת: ג׳ני

תודה רבה על תשובתך המהירה! מצרפת פיענוח של צילום, אין לי את הצילום עצמו. לפי פיענוח הצילום זה אותן הנחיות? תודה רבה!

אין קובץ מצורף בכל מקרה הפענוח בלבד אינו מספק

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד