כאבים בשורשי כפות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

04/06/2019 | 17:24 | מאת: דותן

שלום דוקטור, בחודשים האחרונים כואבים לי מאוד מפרקי הידיים, תחילה הכאב התחיל במפרק השמאלי (אותו שברתי שבר ענף ירוק בגיל 18) ולאחר מכן עבר גם למפרק ימין. סיכום בדיקת MRI למפרק שמאל -מודגם עיוות של זיז הסטילואיד האולנרי עם פרגמנט מנותק בצמוד בקוטר 0.6 ס"מ. ה TFCC מעוות ובעל אותות חריגים ,בחלקו מחובר אל הפרגמנט המנותק. שבר תלישה ישן באחיזה סטילואידלית של ה TFCC עם סימני נזק כרוני במרקם ה TFCC. מה ניתן להסיק מהאמור לעיל / מה החומרה , ומה עושים במקרה כזה.

דותן שלום, בדיקת ה-MRIכשלעצמה אינה אינדיקטיבית לגבי הטיפול, אלא יש צורל לבדוק את המטופל ולהעריך מהי המגבלה ורמת הכאב, כמה זמן הכאב (כתבבת שנחבלת בגיל 18, אך לא ברור מה גילך כיום) וכו'. ברמת העיקרון הממצאים שאתה מציג ב-MRI עשויים להיות מטופלים באופן ניתוחי במידה ואכן הכאב שלך באותו איזור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד