אצבע נפוחה וכואבת אחרי מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

21/04/2019 | 10:04 | מאת: דניאלר

שלום בשנה שנה וחצי האחרונות כשאני מנקה את הבית, מבשלת ועושה עבודות בית, אני מתעוררת למחרת בבוקר עם אצבע נפוחה וכואבת, זה קורה כל פעם באצבע אחרת: אגודל, אמה ואצבע.זה קורה לי בערך אחת לשבועיים שלושה, בסוף שבוע בלבד(!) כשאני עובדת קשה בבית. אני עובדת בהייטק, כלומר עובדת עם המחשב כל השבוע. אבל התופעה הזו קורה בכל זאת רק בסופי שבוע כתוצאה מעבודות בית. הכאב והנפיחות נמשכים יומיים-שלושה ועוברים לבד... כל פעם שאני קובעת תור לאורתופד, זה כבר מספיק לעבור.. ואז מבטלת את התור. חשוב לציין שהכאב הוא קל בבוקר כשאני קמה וברגע שאני עובדת בבית במהלך היום, הכאב מחריף, ויש גם נפיחות. בנוסף אני מתקשה לכופף את האצבע (ליישר אני יכולה, יש כאב קל ביישור אך זה אפשרי). בינתיים קבעתי תור נוסף לאורתופד אך שוב, זה כנראה יעבור עד אז (זה עוד כחודש). עד התור שלי לאורתופד,אשמח לשמוע מהן הסיבות שלדעתך עשויות להוביל לבעיה הזו? תןדה

שלום דניאלה, נראה כי מדובר בדלקת של הגידים. אני מניח שלאחר בדיקת אורטופד אפשר יהיה גם להפנות אותך לבדיקות עזר מתאימות וטיפול תואם. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד