כאבים בכתף מזה כ10 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

21/03/2019 | 17:09 | מאת: אריאל

בן 44 כתוצאה מכאבים בכתף וביד 10 חודשים ניגשתי לרופא והוא שלח אותי לצילום רנטגן כתף+שככם ימין וצילום עמוד שדרה צווארי פענוח הצילום כדלקמן: לגבי צילום כתף :מבנה גורמי שמור,מרווחים תוך מפרקיים שמורים,ACROMION בעל אופן עקום חלק המתקרב למעוקל,מעוקלת,מומלץ יעוץ אורתופדי. לגבי צילום עמוד שדרה צווארי: הודגמו שיוניים ניווניים במעבר בין חולייתי C5-C6 עם הצרות מהותית ועם זיז אחורי בגוף החוליה C5 בצמוד למעבר,שגורם להי,"הריק" בתוכו והיצרות תעלת השדרה. מבנה גרמי נותר,גובה,צורה ועמדת החוליות תקינים ,מרווחים בין חולייתיים שמורים אשמח להבין את תוצאות הצלום

אריאל שלום, אין לי שום יכולת לענות לשאלה זו. ההבנה של ממצאי הדימות תלויה במאפייני החולה, כגון גיל, בסימפטומים ובבדיקה. רק אחרי השלמת נתונים אלו ניתן להעריך האם ממצאי הצילום הינם אקראיים, שינןיים ניוניים תלויי גיל או שאכן יש בהם הסבר לבעיה שמציקה לך. לצורך זה יש לפנות לאורטןפד מומחה על מנת שיעריך אותך ויראה האם יש צורל בהמשך בירור (לדוג', CT של עמוד שדרה). בברכה, ד"ר חיים יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד