שבר בגליל עם או בלי אנגולציה דורסאלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/03/2019 | 00:11 | מאת: א

1. מה פירוש אמגולציה דורסאלית 2. האם אבחנה שבר בגליל מרוחק1 שונה משבר SH2 עם אנגולציה דורסאלית באותו מקום? 3. האם אנגולציה דורסאלית מחייבת מעורבות של מומחה כירורגית כף יד? 4. מה פירוש "החזרה" כטיפול?

שלום א, אתה שוןאל שאלות תיאורטיות בלבד, ללא שום קונטקסט קליני ולכן קשה להתחייב. אנגולציה פירושה זיוות בין שני חליק העצם השבורה ודורסאלית הינו הכיוון הגבי של כף היד והאצבעות. גליל הינו העצם השבורה ו-SH2 הינו מיקום השבר ביחס ללוחית הצמיחה. החזרה הינו מניפולציה שמחזירה את השבר למקומו. הייתי ממליץ לדגשת למומחה לכירורגיה של היד על מנת לבדוק את האצבע, להעריך את הצילום ולקבוע טיפול מתאים. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד