שבר במרפק ,, לא ברור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

05/03/2019 | 11:44 | מאת: רותם

שלום דיברתי פה כבר כמה פעמים לפני כחודש וחצי שברתי את היד עקב הורדת ידיים לפי מה שאני הבנתי מה אורתופד בבית חולים יש לי שבר באפיקונדיל מדיאלי עם תזוזה של 0.8 cm . עכשיו אחרי שבועיים ללא גבס אני ביישור אני 120 מעלות בכיפוף אני מתקדם בערך 20 מעלות ביחס ל90 . עכשיו אני בא לאורתופדיית לשאול אותה לגבי הטווח תנועה והיא אומרת שעל פי הצילום היה לי שבר חמור באיזור הסופרקונידלאר . דבר כזה הגיוני שבר כזה מהורדת ידיים? ואיך יש קשר בין זה לבין מה שהאורתופד בבית חולים אמר לי . נוסף כל המרפק שלי נראית תקינה וגם כשדבקתי נראתה כך רק יש לי נפיחות בחלק הפנימי של המרפק הצופציק הקטן.

רותם שלום, אני לא יודע למה אתה קורה הגיוני ומי אמר ומה אמר - זה לפורום אחר. מה שבטוח הוא שהיה שבר ועכשיו אתה בתהליך ההחלמה והשיקום. העובדה כי הטווח משתפר והנפיחות נסוגה הינם סימן טוב ועם המשך פיזיותארפיה נראה שאתה במסלול הנכון. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד