התייעצות לגבי כאבים באגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

17/02/2019 | 15:27 | מאת: מירית

בת 46 בריאה. לפני מספר ימים הופיע כאב פתאומי באגודל שמאל. הכאב בבסיס האגודל מופיע בזמן מגע. כמו כן כואב לכופף את האגודל-יש מעין נעלה שלו..מופיע כמו "קליק"וקשה לישר אותו.לציין שלא עשיתי פעילות יוצאת דופן..אני לא מקלידה עם האצבעות ולא עושה שום פעילות שיכולה להסביר את התופעה. לציין שזה הופיע פתאום ולא בהדרגה..וגם האגודל ביד ימין מתחיל לכאוב. מה הסיבה ומה לעשות ?

מירית שלום, מה שאת מתארת מתאים לתופעה הנקראת trigger finger. התופעה נפוצה, אך לרוב הסיבה אינה ידועה. הטיפול המקובל הינו בזריקת סטרואידים מקומית. אם זו נכשלת או שהתופעה חוזרת לאחר זמן מה, אזי ניתן לתפור אותה בניתוח קטן. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד