בלוטות באצבעות הידיים בקור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

23/01/2019 | 16:43 | מאת: נופר

היי. אני בת 20 ובמשך כמה שנים כבר כל חורף (בגלל הקור מתארת לעצמי) מתחילות להן בלוטות אדומות בחלקו העליון של האצבעות בידיים בעיקר ליד המפרק, הן קטנות ואז גדלות עם הזמן וכואבות בלחיצה.. זה מתחיל באצבע אחת, לפעמים בשתי צידיה ועובר גם לאצבעות אחרות. ממה זה נובע?

נופר שלום, הסימפטומים נגרמים בשל כיווץ כלי הדם הקטנים שבכף היד מה שיכול להתאים למחלת/תופעת רנו. ההבדל בין "תופעה/סינדרום" רנו לבין "מחלת" רנו הינו הגורם, ולכל קבוצה מאפיינים שונים. לאור גילך והממצאים שדיווחת סיכוי יותר סביר שמדובר ב"מחלת רנו" ולא בסינדרום. הטיפול לרוב הוא תרופתי, אך לפני כן יש לגשת להערכת של ראומטולוג. טיפול ניתוחי נדרש רק לאחר כשלון טיפול תרופתי, אך אלו מקרים בודדים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד