שבר ברדיוס דיסטאלי עדיין עם כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

11/12/2018 | 17:46 | מאת: בקי

שלום רב. לפני כשבועיים וחצי החלקתי ושברתי את הרדיוס באזור שורש כף היד הימנית. השבר אורכי ללא תזוזה. גובסתי והגבס הוחלף מאחר שהאצבעות התנפחו מאוד. לפני מס' ימים בצילום נאאתה עמדה טובה והחלפתי לגבס קל. אני עדיין סובלת מכאבים. האם זה נורמלי? האם מותרת פעילות עם היד או שצריך לתלות אותה כל תקופת הגיבוס? תודה מראש

17/12/2018 | 10:04 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, ההחלטה החשובה לאחר שבר הינה האם ניתן לטפל בגבס או שנדרש ניתוח. את ההחלטה צריך לקבל מומחה לאורטופדיה או לכירורגיה של היד. במידה ומחליטים לטפל בגבס, מבצעים מעקבים לראות שעמדת השבר נשמרת ואין הרעה. שברים של הרדיוס הדיסטלי מחילימים בגבס לרוב תוך כ 5-6 שבועות (לא תמיד) . תוך כדי החלמה יתכן כאב קל . אם הכאב מתגבר ומוחמר יש להבדק לראות שהגבס לא לוחץ. ככלל יש לשמור על יד מורמת ולהניע אצבעות. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד