חשד לשבר בכף היד - האם חובה לגבס?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/11/2018 | 16:27 | מאת: ליאת

שלום רב, אבי בן 92 נפל ונחבל בשורש כף היד לפני יומיים . יש נפיחות ושטף דם סביב כף היד. עדין לא עבר צילום בשל מצב סיעודי. עבר לאחרונה שני שברים עם תזוזה ורדוקציה באותו מקום. האם ניתן רק לחבוש את היד כעת או שחייבים לגבס במידה ויש שבר? יש קושי מבחינת ניידות להביאו לבדיקות והוא לא מזיז את היד כעת.

16/12/2018 | 14:57 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, ברוב השברים מטפלים או על ידי קיבוע או על ידי ניתוח. במספר מקרים בודדים מטפלים על ידי הפעלה מוקדמת. השיקול הוא של הרופא המטפל. את הגבס מניחים לאחר צילום. לדעתי כדאי לך לעבור צילום, כך יהיו נתונים לקבלת החלטה רפואית מושכלת. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד