מתיחה של רצועה באצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

22/11/2018 | 18:23 | מאת: שיר

לפני כחצי שנה נפלתי על היד ומאז התחילו לי כאבים באצבע השלישית בכף יד ימין. הכאב הוא כאב פועם ודוקר. הייתי השבוע אצל אורטופד והוא אמר לי שמתחתי את הרצועה באצבע (עיוות במפרק 1 pip) ושאין אפשרות לתקן את זה או לטפל בכאבים. אני ממש מתוסכלת כי אני משתמשת באצבע הזו המון, אני מנגנת ואני כותבת (אני גיטריסטית).. אשמח לדעת אם אפשר לעשות עם זה משהו. תודה.

03/12/2018 | 08:56 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, תהליך הבירור שתיארת אינו ברור לי. עוות במפרק יגכול להגרם בעיקר על ידי שבר. האם עברת צילומים? במידה ולא, כדאי להשלים. כמו כן כדאי לפנות לבדיקת כירורג יד מומחה. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

14/12/2018 | 23:28 | מאת: שיר

כן עשיתי 2 צילומי רנטגן ואלוטרסאונד ובדיקת EMG והכל תקין. האורטופד אמר שמתחתי את הרצועה באצבע השלישית וכתב עיוות באבחנה.

16/12/2018 | 14:41 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

הבירור שאת מתארת הינו יחסית מקיף. למיטב הבנתי לא נמצאה בעיה באף אחת מהבדיקות. ההמלצה שלי הינה שוב, לפנות לבדיקת כירורג יד בנוסף לבדיקת האורתופד. יש לפעמים מצבים בהם יש כאב גם אם כל המבנים תקינים, אך את זה ניתן לקבוע רק בתום הבירור, ורק על ידי מומחה לנושא.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד