כאבים בכף יד שמאל בעת הקלדה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/11/2018 | 13:43 | מאת: עומר בן יוסף

שלום דוקטור, לפני כשנתיים , בזמן שהייתי בצבא, היה לי שבר בבסיס עצם המסרק השלישית בכף היד כתוצאה מטראומה, השבר לא התגלה בצילום שבצעתי בזמן הצבא, ולא היו כאבים, ואחרי כמה חודשים הוא התגלה שהייתי אצל אורתופד כף יד, נוצרה התבלטות גבית של הקלוס ולפי ההערכה שלו היה לי שם שבר. כיום יש לי בליטה של העצם בכף היד, ממש גבעה קטנה, וניתן להרגיש גולה בעת מישוש כף היד ,אין כאבים ביום יום בדרך כלל, שאני נוגע בכף היד בעת הזזה שלה ימינה ושמאלה, אני מרגיש קליקים, כאילו עצם אחת מתחככת בשנייה, בנוסף, שאני נשען על משהו עם כף היד, כלומר שהיא נמצאת במצב של 90 מעלות ביחס לזרוע (כמו בשכיבות שמיכה), יש כאבים. אני פונה אליך בשביל לברר מה אפשר לעשות עם כף היד כיום, עקב אי נוחות בהקלדה . בעבודתי אני מקליד הרבה (מתכנת), ולפעמים אני מרגיש אי נוחות בגלל אותה בליטה שנוצרה . לפעמים המצב משתנה והכאבים מחריפים אם אני מאמץ את כף היד יותר . מה דעתך כדאי לעשות ?

26/11/2018 | 09:19 | מאת: ד"ר סורין יורדאש

שלום רב, לאור הכאבים והאי נוחות אני ממליץ להמשיך בבירור - בדיקה של מומחה בתחום כמו כן צילומים עדכניים של היד ושורש היד לראות מה מצב השבר, האם יש ממצאים נוספים בשורש היד, ואם הגידים המיישים זזים במסלולם התקין. רפואה שלמה, ד"ר יורדאש סורין דניאל

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד