ניתוח גנגליון בכף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/11/2017 | 21:57 | מאת: Ella

שלום ד״ר פעילן, אני לפני החלטה האם לבצע ניתוח גנגליון בחלקו העליון של כף היד ולהבנתי יש שתי שיטות לניתוח: פתוחה וסגורה. האם ניתן לבצע את השיטה הסגורה (ארטרוסקופית) בהרדמה אזורית? ולא בהרדמה כללית? בתודה מראש, אלה

08/11/2017 | 06:17 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

ישנם מספר סוגי גנגליון - מפרקי ? גידי ? ישנם סוגי גנגליון שניתן אכן לנתח באמצעות ארתרוסקופ ויש נם כאלה שלא ניתן. ההרדמה היא בהתאם לסגו ומיקום הגנגליון. התייעצי עם כירורג היד המטפל בך. בברכה ד"ר יעקב פעילן

08/11/2017 | 07:30 | מאת: Ella

תודה רבה על תגובתך המהירה! לשאלתך, מדובר בניתוח גנגליון מפרקי בגב כף היד.

12/11/2017 | 06:48 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

גנגליון מפרקי בשורש כף היד מבוצע כיום בארתרוסוקפיה, בהרדמה כללית/איזורית. סיכויי חזרת הגנגליון בשיטה זו קטנים יותר בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד