תומך לגבס- האם להוריד?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

24/07/2017 | 15:33 | מאת: נטע

שלום. הבת שלי בת 4. נפלה. יש לה שבר ביד. היינו במיון עשו לה גבס. רציתי לדעת כמה זמן צריך להשאיר לה את המתלה (התומך שנתנו לה סביב הצוואר והיד)? האם התיליון הזה צריך להישאר איתה במשך חודש שלם עד לתאריך הוצאת הגבס?? או שאפשר להוריד לה את התיליון אחרי שבועיים לפחות??

25/07/2017 | 06:16 | מאת: ד"ר יעקב פעילן

המתלה מיועד בעיקר לשבוע הראשון כדי למנוע נפיחות באצבעות עקב הגרביטציה. יש לעודד אותה לבצע תנועות של סגירה ופתיחת אצבעות ולאחוז את היד מורמת. בכל מקרה התיעצי עם הרופא העוקב אחר השבר. בברכה ד"ר יעקב פעילן

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד