שולחת שוב כי לא קיבלתי תשובה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

06/07/2005 | 14:12 | מאת: רונית

שלום רב, כיום אני בת 27 מהגיל בו התחלתי את המחזור שלי (14) עד גיל 21 היה לי מחזור לא סדיר, והייתי מטופלת ב"ארגסט" כל 3 חודשים, לאחר מכן מגיל 21 עד 25 השתמשתי בגלולות וקיבלתי מחזור כל חודש. כשהפסקתי להשתמש בגלולות חזרתי ל"ארגסט" כל 3 חודשים, כי לא קיבלתי מחזור. לפתע התחלתי לקבל וסת כל חודשיים ולא נזקקתי ל"ארגסט". במשך הזמן הלכתי לטיפול בדיקור סיני וכשנשאלתי על ידי המדקר האם המחזור שלי סדיר? אמרתי שלא, כילפי מיטב ידיעתי אאנחנו אמורות לקבל כל חודש וסת ולא כל חודשיים. מאז הטיפול בדיקור (אגב, טיפול אחד ויחיד) שוב השתבש המחזור ואיני מקבלת, אלא אם אני לוקחת "ארגסט" כל 3 חודשיים. שאלותיי הן:1. האם יכול להיות, שהדיקור הסיני שיבש את קבלת המחזור באופן טבעי? 2. האם המצב יכול לחזור לקדמותו(ז"א כל חודשיים קבלת וסת ללא כדור), או שרצוי כי אלך לדיקור סיני כדי לתקן את המצב ? 3. ובכלליות מדוע איני מקבלת באופן סדיר, האם רצוי שאעבור בדיקות מסויימות? תודה מראש וסליחה על ה"מגילה"

07/07/2005 | 14:30 | מאת:

מיצטער שדילגתי עליך איני מבין בדיקור סיני אבל - גם לפני הדחקור מחזור כל מס חודשים לכן אין קשר לדיקור לדעתי יש לך שחלות פוליציסטיות שגורמות שיבוש הורמונלי והטפול גלולות עד שתרצי הריון לאבחנה צריך סונר ובדיקות דם ספציפיות דר קריסי