הגלולה שאחרי - שאלה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  רפואת נשים - גינקולוגיה

13/01/2004 | 09:53 | מאת: נורית

ד"ר שלום, הנני כבת 33, אני נוטלת באופן קבוע גלולות למניעת הריון מסוג הרמונט. ביום ה-9 שכחתי ליטול את הגלולה בזמן. לאחר כ- 13 שעות נזכרתי ואז נטלתי את הגלולה. (המשכתי ליטול את שאר הגלולות בזמן הקבוע) ביום למחרת קיימתי יחסי מין עם בעלי (ולא שמרנו). מאז אני נתונה ללחצים קשים, אני מאוד חוששת שנקלטתי להריון. יום לאחר מכן נגשתי לבית המרקחת וקניתי את הגלולה שלאחרי - "פוסטינור 2" ושתיתי אותה. אבל, אני לא רגועה ואין לי סבלנות לחכות עד שאקבל את המחזור. שאלתי היא כזו: האם לדעתך יש סיכוי שנקלטתי להריון? האם יש דרך לבדוק זאת לפני קבלת המחזור (רק בעוד 12 יום אני אמורה לקבל את המחזור) האם פוסטינור 2 מספיק אמין כדי "לדחות" הריון שנקלט. אודה לך על תשובתך המהירה. נורית

15/01/2004 | 15:18 | מאת:

סיכוי אפסי להריון ללא קשר לפרוסטינור אותו לא ההית צריכה לקחת אך לא יזיק דר חיים קריסי