אוכל של כלבים או של אנשים...

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/09/2005 | 22:33 | מאת: תמי

שלום רב, יש לי כלבה קטנה(8.5 קג) מעורבת בת 4, רוב הזמן היא אוכלת אוכל יבש (של סיינס דיאט ולאחרונה של יוקונובה) ובנוסף היא מקבלת צ'ופרים(בשר,עוף, אורז,ירקות , פירות) לאחרונה היא פיתחה על העור שלה קילופים , בבדיקה אצל וטרינר הוא אמר שאולי זה האוכל והמליץ להחליפו.(אז עברתי ליוקונובה ) מאז אני שואלת את עצמי, למה אני נותנת לה אוכל, שאני לא יודעת מה יש בו, כשאני יכולה לתת לה אוכל רגיל?? הרי הבסיס של האוכל היבש הוא עוף,אורז וויטמינים , לא עדיף (מבחינת איכות האוכל) שאני אתן לה עוף אורז ירקות ופירות? ואם כן , איך אני יכולה לדאוג שהאוכל יהיה מאוזן? אשמח לשמוע דעות נוספות

18/09/2005 | 08:06 | מאת: ד"ר איתן ברנע

לצערי הרב לרוב הרופאים הוטרינרים אצבע קלה על ההדק. מה יותר קל מלהגיד שהקילופים בעור הם מהמזון ? הרי זה פותר אותנו הוטרינרים מבדיקות ונסיונות להתחקות באמת מה מקור הבעיה. ניחוש פרוע הקילופים בעור לא יעלמו גם אם תחליפי מספר רב של מזונות. לעצם שאלתך . אין כל בעיה בהרכב המזון הביתי. כמובן שדאגי כי איכות מרכיבי המזון יהיו גבוהים אולם כיצד תאזני בינהם. כיצד תדאגי כי כלבך יקבל 25% חלבונים ולא 40% ? כיצד תדאגי כי כלבך יקבל רמות המינרלים הנכונות או את כמות הויטמינים הנכונות ? . כיצד תוסיפי את הרמות הגבוהות של נוגדי החימצון או הקרנטין שיש במזונות סיאנס דיאט ? אפשרי אולם קשה צריך לשקול כל מרכיב ומרכיב להוסיף חמרי גלם (כמו ויטמין E , סלניום וביטא קרוטן) ולבשל ברמה היום יומית. יש לך זמן לכך ? בניגוד לנו בני האדם המזונות האיכותיים לכלבים (כמו הסיאנס) הם ברמה מאוד גבוהה. אמנם את לא יודעת בדיוק מה יש במזון אולם מאות מליוני כלבים שאכלו ואוכלים מזונות אלו מסייעים לנו במאגר מידע עצום ומוכיחים לנו כי המזון התעשייתי האיכותי תורם לאיכות החיים , מניעת מחלות והארכת החיים של הכלבים. זאת ובנוסף הכלב אינו אדם קטן . תוחלת חיו מאוד קצרה והזדקנותו היא מאוד אינטנסיבית . אינך יכולה להשוות מבחינת הזדקנות בין ילד בן 7 לכלב בן באותו הגיל.המזון חייב להיות שונה !!!!

מנהל פורום תזונת בעלי חיים