חוסר תאבון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

24/05/2005 | 20:58 | מאת: נועה

שלום, אז ככה יש לנו כלב פיקינז בן חצי שנה-מקסים!!!. הוא נמצא אצלנו כבר חודש וחצי. הבעיה היא שלכלב אין תאבון למזון יבש. החלפנו כמה סוגים של מזון ודבר לא השתנה. כרגע המזון שהוא "אוכל" הוא PRO PLAN נוצר מצב שהכלב לא מסיים את המנה היומית ולפעמים אפילו לא חצי ממנה. רק אם אנו זורקים לו את האוכל על הריצפה (אחד אחד) אז הוא אוכל את הרוב, אך זהו אינו פתרון. ניסינו לערבב את האוכל עם מעט אבקת מרק מהולה במים-לא עזר. ניסינו לערב עם מזון רך מקופסת שימורים- את האוכל הרך הוא אוכל יחד עם מעט אוכל יבש ומפסיק. אנו לא מעוניינים להרגילו לאוכל רך( שמענו שזה פחות בריא ) נכון לעכשיו אנחנו "מתגברים" אותו עם ויטמינים. נשמח לקבל חוות דעת מקצועית בנושא. אנו מודאגים מכך. תודה מראש

31/05/2005 | 09:41 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום נועה מניסיוני הרב כרופא קליני לא נתקלתי מעולם בחוסר ויטמינים לאומת זאת עודף ויטמינים היא בעייה מוכרת (די נדירה). צעד ראשון הוא לבדוק את מצבו הגופני של כלבך . אם הוא במשקל הנכון , מתפתח נכון חיוני ושמח ,אם כל הפרמטרים המוזכרים הם נכונים , אין לך כל סיבה לדאגה כלבך מספק לעצמו בדיוק את הצרכים הגופניים הדרושים לו . אין כל צורך ל"סבן" אותו עם אבקות מרק או טריקים ושטיקים למינהם. זו בדיוק הדרך לגרום להשמנה. לגבי התאבון - יש מזונות טעימים ויש כאלו פחות. בדרך כלל הטעימים מאוד הם דווקא הפחות בריאים (כמו לדוגמא המזון המהיר) מנסיוני האישי ומנסיון לקוחות המרפאה כדאי לקחת דוגמית ולבדוק את המזון Science Dit Puppy Small Bite הוא גם איכותי מאוד וגם טעים במיוחד.

02/06/2005 | 18:41 | מאת: יוני

יש לי כלב שהראה חוסר תאבון וקצת העייפות רצוי לבדוק את הכלב שהואלו חולה(במיקרה שלי זה היה קדחת קרציות ) ניתן לראות לפעמים סימנים כמו צליעה של הכלב מה יש לי לומר שיהיה בריא יוני

מנהל פורום תזונת בעלי חיים