כלבה צמחונית

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

30/04/2005 | 12:19 | מאת: nvkda

שלום הכלבה שלנו אלרגית לבשר (לברדורית מעורבת בת 6 שנים) כל מזון לכלבים המכיל בשר, כבש, עוף, הודו או דגים גורם לה גירודים, נשירה, קשקשת ועור יבש הוטרינר המליץ על מזון צמחוני לכלבים מצאנו מזון צמחוני של חברת techni-cal השאלות הן: האם מזון צמחוני יספק לה מבחינה תזונתית ורפואית את כל המרכיבים הקיימים בבשר? איזה חומרים מזון כזה צריך להכיל (בדומה לבי-12 עבור בני אדם)? מה הסימפטומים לעקוב אחריהם כדי לראות שמשהו לא בסדר? תודה מראש

02/05/2005 | 07:54 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום הכלב מוגד כאוכל הכל וכשכזה הוא יכול להתקיים ממזון שמקורו מן החי וגם ממזון צמחי . רוב המזונות הצמחיים אינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף צורך. חומצות אלו הן 12 במספר ואותם הגוף אינו מסוגל ליצר . המקור היחיד לקבל אותן הוא על ידי מזון המכיל אותן. קשה לי להאמין שכלבך אלרגי לכל סוגי החלבונים מן החי אולם אם כן יש פיתרון. קיים בשוק מזון אשר נקרא Prescription Diet ultera z/d של חברת "הילס" האמריקנית. המזון מכיל חלבונים אשר עברו תהליך הידרוליזציה. מזון זה מכיל את כל החומצות החיוניות אך יחד עם כך אינו יוצר ריאקציה אלרגנית.

07/05/2005 | 11:03 | מאת: nvkda

תודה על התשובה עוד בקשה אחת .... לא הצלחתי למצוא את סוג המזון הזה, מי מוכר אותו או מי משווק אותו האם תוכל להפנות אותי?

12/05/2005 | 22:23 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מומלץ מאוד על מזון היפואלרגני שכל החלבונים שבו עברו תהליך של הידרוליזציה. איני מאמין במזון צמחוני בלבד לכלבים. לדוגמא PRESCRIPTION DIET ULTRA Z/D

מנהל פורום תזונת בעלי חיים