חתולה במצוקה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

14/03/2005 | 23:46 | מאת: ענת

שלום, יש לנו חתולה שהיא טריקולור, ואנו גרים בבית עם גינה. בשכונה יש הרבה חתולות רחוב שמנות וגדולות ממנה בהרבה, שלפעמים מתגנבות אלינו הביתה ואוכלות לה מהצלחת. כבר שנתיים שאנו גרים כאן ותמיד החתולה שלנו הביעה סימנים של פחד מחתולי הרחוב הללו. יש לציין שהיא תמיד אנרגטית ביותר. אולם היום היא מהבוקר אפטית, שוכבת ללא תזוזה, אינה ישנה, אישוניה מוגדלים, ופרוותה סמורה. היא אינה מגיבה לפיתויי אוכל מצידינו או אף כאשר קוראים בשמה, וכן נותנת שניגע בה בכל מקום - מה שלא מאפיין אותה בכלל... בין האזניים שלה, באזור המצח, הבחנו בכמה שריטות בצורה של יד של חתול, כאילו שהפרווה נתלשה באזורים אלו. האם התנהגותה יכולה להעיד על תגובה פוסט-טראומטית לקטטה עם אחת החתולות? או שמא אלו סימנים של מחלה? מה אפשר לעשות כדי לעזור לה? (מלבד לקחת אותה לרופא) . יש לציין כי אני בהריון ולכן אני גם קצת חוששת לגעת בה במצב זה... כל תשובה תקבל בברכה... תודה! ענת ולירן

15/03/2005 | 00:29 | מאת: ד"ר איתן ברנע

את מתארת חתולה חולה או פגועה. צר לי אבל תשובתי היא חד משמעית לקחת אותה לרופא.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים