שאלה על טיפול אורלי נגד תולעת הפארק

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

20/01/2005 | 19:55 | מאת: דנה

שלום קראתי באחד הפורומים (לא נכתב ע"י ווטרינר) שקיימת בחו"ל תרופה נגד תולעת הפארק, שניתן לקחת דרך הפה. שם התרופה heartgard שמשמשת לטיפול בתולעת הלב ובזריקה שנותנים בארץ לטיפול בתולעת הפארק, יש את אותו החומר - ivermectin שהורג את התולעת. לטענת הכותב - המידע הזה נבדק עם הווטרינר שלו, והכלבה שלו מקבלת כבר שנתיים טיפול מונע עם תרופה זו. רציתי לשאול - א. האם אתה לאשר את המידע הזה ? ב. באינטרנט מופיע גם באתרים ווטרינרים שheartgard תרופה נגד תולעי לב (Heartworm), למשל, באתר הבא: http://www.vet.com/dog_flea_meds/heartguard.html השאלה אם תולעת הפארק מוגדרת גם כ"תולעת לב" ?. אודה לך מאוד עת תשובתך

21/01/2005 | 15:51 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אמנם כן. התרופה משמשת לטיפול בתולעת אשר נקראת בלשון הרבים HeartWorm . הזריקות המוזרקות בארץ כנגד תולעת הפארק הן Ivomec , נכון כתבתה מדובר באותו חומר. אין לי מידע לגבי מספר הטיפולים והמינון כטיפול מונע לתולעת הפארק . לא ,תולעת הפארק אינה תולעת לב.

07/03/2005 | 22:00 | מאת: ד"ר איתן ברנע

אמנם נכון הדבר.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים