תוספי מזון

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

18/01/2005 | 19:55 | מאת: נימבי

שלום, אני מטפלת בחתול בן 4 חודשים המטופל מזה כחודשיים באנטיביוטיקות שונות עקב דלקת משנה שנוצרו בעקבות קליצי-וירוס שאיתו הגיע מהרחוב. הבנתי שטיפול אנטיביוטי ממושך פוגע בפלורה הטבעית של המעיים ובחיידקים "הטובים" שלה. האם החתול שלי צריך תוספת של ביוטין,למשל? כמו כן,על אלו תוספים מסחריים הקיימים בשוק היית ממליץ לי? בתודה מראש-נימבי.

19/01/2005 | 08:48 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום נימבי פגיעה בפלורה הבקטריאלית מתבטאת בשלשולים והפרעות במערכת העיכול. כל עוד אין כאלו הרי שאין פגיעה. ברפואה וטרינרית לא נדיר לתת אנטיביוטיקה לתקופות של חודשים ואף יותר וללא כל פגיעה. במקרה של חתולך הטיפול הוא אינו נגד הוירוס שפוגע מחולל המחלה אלא כנגד זיהומי משנה. הנכון הוא שחתולך זקוק לכלכלה מיוחדת כזאת אשר תחזק את גופו ותאפשר לו לעבור את התקופה הקשה. המזון המומלץ במיקרים כאלו הוא Prescription Diet a/d של חברת "הילס". המזון ניתן לקניה אך ורק במרפאות וטרינריות.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים