הכלב אוכל נייר, דשא ושורשים

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

11/11/2004 | 08:54 | מאת: הדס

שלום, יש לי כלב תחש בן 10 חודשים. אוכל טוב את מזונו הרגיל, אך בהיותו צעיר אוהב גם מאד לכרסם כל מיני דברים בבית...עד כאן נורמלי, אך יש לו בעיקר תאוה אדירה לכרסום של ניירות ובפרט ממחטות טישו; בשעת הטיול שלנו הוא מכרסם הרבה דשא, אך גם נוהג לחפור זמן רב בנקודות מסוימות באדמה, ולכרסם את השורשים, ונראה כי הוא בוחר בקפידה מקומות מסוימים, ועושה זאת בתאוה עיקשת שאיני מצליחה להבין את משמעותה. האם יש בזה איזשהו צורך של הכלב בתאית, או סתם תאוות כרסום ??

11/11/2004 | 18:10 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום הדס כלבך הוא כלב בריא ברוחו בנפשו ובגופו. אין כל הסבר לתאוותו לגרוס ניירות וממחטות טישו, הוא כמובן אינו היחיד "שסובל" מתאווה זו. הרבה מהכלבים מאושרים "לפרק חיתולים" וכמה שהם יותר מסריחים יותר טוב. יש כאלו בעלי תאווה ללעוס ניילונים ועוד ועוד.. אל תשכחי שכלבך נמנה על כלבי הציד הוא בעל חוש ריח מפותח במיוחד ובעל אינסטינקטים לחפור ולצוד. כפי הנראה הוא מונחה על ידי ריח מסויים שגורם לו לפעול על פי תאורך. קשה לי להאמין כי מחסור באלמנט זה או אחר במזון גורם לו לפעול כפי שהוא פועל. אל גם נשכח שהוא עדיין גור וחלק גדול מתהנהגותו היא התנהגות גור שובב וערני .

12/11/2004 | 02:08 | מאת: הדס

תודה רבה על תשובתך הטובה והמרגיעה.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים