תזונה לחתול אחרי סתימה בשתן

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

23/03/2004 | 01:35 | מאת: קרן אור

לחתול שלי (זכר מסורס בן 6) היתה סתימה בדרכי השתן לפני חוד וחצי. הסתימה שוחררה בעזרת הכנסת קטטר ואנטיביוטיקה. לדברי הרופא, נתבקשתי להאכיל אותו באוכל מיוחד לחתולים עם בעיות בשתן. כמה זמן צריך להמשיך עם האוכל הזה והאם אפשר לעבור למזון לחתולים מבוגרים?

23/03/2004 | 07:32 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום קרן אור ברוב המקרים הסתימה נוצרת כתוצאה מעודף מגנזיום במזון. אל ציינתה איזה אוכל מיוחד הומלץ לך מכיוון שבדרך כלל משתמשים בשני סוגים. האחד נקרא Prescription Diet s/d תפקידו להמיס את גורמי הסתימה במערכת השתן (אבנים קטנות וגדולות וקריסטלים). השני נקרא Prescription Diet c/d , מזון שתפקידו למנוע הווצרות אבנים או חול חדשים. את הראשון נותנים לחודש עד חודש וחצי או עד שבדיקות השתן מוכיחות שאין יותר חול או אבנים. את השני נותנים בדרך כלל לכל החיים.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים