צואה

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

17/03/2004 | 14:05 | מאת: רויטל

שלום. יש לי כלבה מקסימה, אך היא עדיין לא מחונכת מספיק היא אוכלת מהריצפה אתמול היא אכלה צואה של בן אדם כעסנו עלייה וכשהגענו לבית שטפנו לה את איזור הפה והבאנו לה כדור תולעת הפרקים. מדוע היא אכלה צואה? האם פעלנו נכון?

17/03/2004 | 17:19 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום רויטל לא ציינת בת כמה הכלבה. בדרך כלל אכילת צואה אופיינית לכלבים צעירים מאוד. הסיבות הן משוערות בלבד ואין שום הוכחה כי מדובר בגורם זה או אחר. מדובר בעיקר בבעית התנהגות הווה אומר כלב דומינני מאוד (ללא גבולות מוגדרים) או ההפך כלב מושפל ומוכה. לעיתים התופעה חוזרת על עצמה . אז אז הפתרון הוא "ציפוי" הצואה המועדת לאכילה על ידי חומר חריף במיוחד.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים