גירוד

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

16/03/2004 | 09:29 | מאת: חגית

לפני 3 שבועות אימצתי כלבה בינונית בת 8 חודשים, מעורבת עם דוברמן כנראה. היא מטופלת היטב ונקיה מבחינת טפילים אך לעיתים תכופות היא מתגרדת ונושכת את עצמה במקומות שונים בגוף ולא משיעמום. היא נושרת מאוד ולכן כבר סיפרתי אותה. כמו כן כשאני מעבירה יד על פרוותה בלחץ נראה לי שיוצאים מעין קשקשים. המזון שהיא מקבלת אצלי כרגע הוא יוקנובה. לפני כן היא אכלה איגל-פק גם בעמותה וגם כשבוע וחצי אצלי וגם בתקופת האיגל פק אצלי היא התגרדה. גירוד - אלרגיה? מזון? הורמונלי? אודה לחוות דעתך והמלצתך.

17/03/2004 | 16:43 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום חגית כללית , עברת כמעט על כל הסיבות לגירוד אך יש עוד. לפי שאלתך את חותרת לכוון המזון. ובכן מכלל האלרגיות שיש לכלבים ולחתולים "אשמת" המזון היא בין הנמוכות וקל לבדוק אותה. מכינים ביתית או קונים מזון היפוארגני ומאכילים בו את הכלב לתקופה של 6 שבועות במידה והתופעות נעלמות "בינגו" . בחיים התהליכים אינם כל כך קלים , לעיתים לוקח הרבה זמן עד שמזהים את סיבת הגירוד

מנהל פורום תזונת בעלי חיים