שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

03/03/2004 | 21:17 | מאת: אריאל

ד"ר איתן ברנע היקר שלום. כלבי סובל מדלקת בבלוטות האנאליות שגורמת לגודש חוזר כל 3-4 שבועות. הוטרינר המליץ בביקור האחרון על טיפול אנטיביוטי פומי. רציתי לקבל את חוות דעתך בנוגע ל-2 שאלות 1. באיזה סוג של אנטיביוטיקה משתמשים לרוב בבעיות של בלוטות אנאליות (צפורל/אורבניל/אורבקס וכו')? אני שואל משום שוטרינר אחד המליץ לי על צפורל או אורבניל ווטרינר אחר אמר שלבעיה של בלוטות הכי מתאים אורבקס (אורביפלוקסצין) 2. כמה זמן להערכתך ימשך טיפול אנטיביוטי אפקטיבי לבעיה של דלקת בבלוטות שימנע חזרה של הבעיה? כי וטרינר אחד אמר שמספיק טיפול של 10 ימים ווטרינר אחר אמר לי שמינימום 3 שבועות עד חודש. על מה אתה ממליץ במקרים דומים על סמך נסיונך האישי? תודה רבה על עזרתך!!

05/03/2004 | 08:25 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אריאל על מנת לדעת בוודאות איזו אנטיביוטיקה מתאימה רצוי לבצע בדיקה בקטריולוגית . בדיקה כזו תתן לכם את המושג איזה סוג חידקים מדובר ולמה הם רגישים . במידה ולא עושים בדיקה מסוג זה , כל אחד מהסוגים שהומלץ יכול להתאים (אין לי נסיון ואיני מכיר אורבקס) . טיפול אנטיביוטי במקרים כרוניים כדאי שימשך לפחות מספר שבועות.

מנהל פורום תזונת בעלי חיים