משהו שלא ברור לי לגבי ה"סאיינס דיאט"

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

12/02/2004 | 23:02 | מאת: אלין

נכנסתי לאתר של "סאינס דיאט", וגיליתי שיש מזונות שהמרכיב הראשון בהם הוא בשרי (עוף או כבש), ואילו במזונות אחרים של אותה חברה המרכיב הראשון הוא קמח תירס+ו chicken by-product meal, שנחשבים למרכיב מזון ירוד יותר. מה הסיבה להבדל בין המזונות השונים? יש מזון שהוא איכותי יותר ואיכותי פחות תחת אותו מותג? זה ממש מבלבל, אפילו מטעה! אשמח להבהרות! הנה דוגמה קטנה שתמחיש את העניין: (הנה קישור למזון לגורים - Puppy Small Bites http://www.hillspet.com/products/product_details.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302037391&bmUID=1076618735167&PRODUCT<>prd_id=845524441760405 רשימת המרכיבים: Corn meal, chicken by-product meal, soybean meal, animal fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid), dried beet pulp, brewers rice, chicken liver flavor, vegetable oil, preserved with mixed tocopherols and citric acid, minerals (dicalcium phosphate, salt, potassium chloride, ferrous sulfate, zinc oxide, copper sulfate, manganous oxide, calcium iodate, sodium selenite), rosemary extract, beta-carotene, vitamins (choline chloride, vitamin A supplement, vitamin D3 supplement, vitamin E supplement, L-ascorbyl-2-polyphosphate (a source of vitamin C), niacin, thiamine mononitrate, calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, folic acid, biotin, vitamin B12 supplement).

13/02/2004 | 20:00 | מאת: חיה מ

הבנת את הדברים נכון, וכדאי שתסמכי על עצמך. אכן chicken by-product הן שאריות משחטה כמו הדם, אברי העיכול וכו'. טוב שיש חוק לציין זאת, ואת מבינה מה זה אומר לגבי האוכל, החברה והמותג. לשיקול דעתיך איך לנהוג.

14/02/2004 | 09:28 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אלין ingredient lists are a poor way to evaluate "quality" of food. Positioning of an ingredient can be manipulated by choosing wet ingredients vs dry, by dividing carbohydrates into subcomponents, or by using many different grain sources to lower the position of each while maintaining the same level of carbohydrate/grain in the food. ובתרגום חופשי רשימת המרכיבים הינה דרך עלובה להערכת איכות המזון. ובהמשך הקטע מצויין איך ניתן להעלות מרכיב מסויים לראש הרשימה (פרוק הפחממות לתת קבוצות לדוגמא). Corn is a valuable ingredient for the protein, energy, vitamins, and essential fatty acids it provides. Some pet food manufacturers have tried to portray it as a poor ingredient just as a way to try to differentiate their products; ציטוט לגבי הערתך המדברת על "נחיתותו של התירס" מקור מצויין לחלבונים ,אנרגיה , ויטמינים וחומצות שומן חיוניות. Meat by-products (poultry, beef, etc.) can have a range of quality just as muscle meat ingredients can. ובתרגום חופשי - מקור של by product יכול להיות באותה איכות כמו השריר - הרי בסופו של דבר מדובר בחומצות אמינו ובאים חלבונים אלו מכילים את החומצות החיוניות , וברמת עיכול גבוהה , הרי לך חלבון איכותי . חשוב לשים לב לרמת האפר של מוצרי Hill's (נמוכה ביותר) מה שאומר שלא משתמשים בעצמות או חלקי עצמות טחונות ליצור המזון. ולסיום עוד משפט מפתח המצוטט מהספר SACN - SMALL ANIMAL CLINICL NUTRITION "The quality of the finished pet food product is quantified by how well the product meets the formulated nutrient content..." not by which ingredients are listed where בהמשך ברצוני להביא לתשומת ליבך כי חברות ידועות ונכבדות מייצרות תחת אותו הגג מזונות ברמות שונות ולדוגמא (Iams® vs Eukanuba®, Purina® Dog Chow® vs Purina® ONE® vs Pro-Plan®) חברת "הילס" יצרנית Science Diet ו Prescription Diet . אינה יודעת ואינה מייצרת מזון בסטנדרט נמוך. כל מזונותיה הם Superior Nutrition ,High quality ingridients . אני תקווה כי שאלתך זו אינה חלק ממסע ההתנגחות המשעשע והיא נשאלה ברצינות . כמכיר מקרוב של המזון המיוחד הזה ברור לי וידוע לי מדוע רוב הרופאים ואני מדגיש רוב רובם של הרופאים הוטרינרים בעולם ממליצים ומאכילים את חית המחמד שלהם במזונות "הילס" . שבת שלום

14/02/2004 | 17:16 | מאת: אלין

פשוט התפלאתי לראות את השוני בין המוצרים - תחת אותו שם ומותג. בכל אופן, אני חייבת לציין שככל שאני קוראת יותר על תזונות כלבים והמזונות השונים אני מתבלבלת יותר - ומרגישה שאני יודעת פחות. כל כך הרבה דעות ותיאוריות ואינטרסים מסתובבים כאן, שפשוט קשה לדעת מה הכי טוב בשביל הכלבים שלי. פלאי העולם המודרני...

מנהל פורום תזונת בעלי חיים