שלום לד"ר ברנע ברצוני לשמוע את תגובתך

דיון מתוך פורום  תזונת בעלי חיים

26/02/2011 | 20:30 | מאת: רעות

חיפשתי פה בפורום את דעתך לגבי מזון של סיינס דיאט ומה שראיתי שבשנת 2006 תגובותיך פה בפורום היו חד משמעית בעד אותה חברה ומזון וטענת שהוא המזון האיכותי ביותר שיש לאור הניסיוך שלך והתגובות של לקוחותיך. יש תגובה שרשמת ב2008 אני מצוטטת אותך "המזון אמור להיות מלא וכשכזה אין צורך להוסיף תוספי מזון. בשאלתך הייתי מתייחס לרויאל בלבד מאחר ולא ניתן להשיג סיאנס דיאט בארץ ואם גם יהיה ניתן סיכוי רב שיסבול ממחסורים כרוניים." השאלה היא למה רשמת שאם בעל החיים יאכל ממזון זה הוא יסבול ממחסור כרוני? (החיה הייתה באותה שאלה חתול) אני קצת מבולבלת. בנוסף רציתי לדעת האם מותר לתת מדי פעם לכלבה ששוקלת בסביבות ה35 קילו כף שיבולת שועל עם מים?

27/02/2011 | 08:22 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום רעות. כאשר המזון הוא מלא בהגדרה מדובר בתזונה המכילה את כל המרכיבים הדרושים לחיה בשלב החיים בו היא נמצאת. המדקדקים מיצרים מזון גם לפי רמות פעילות. לצערי הרב הרבה מן המזונות בעולם לא מיוצרים ברמות הגבוהות והסיבה היא היעדר פיקוח. אם בחתולים נתת דוגמא- יש מזונות שחסרים טאורין מה שגורם לפגיעה במערכת העצבים או הלב. יש מזונות עשירים מאוד במגנזיום אחד הגורמים העקריים לחסימות בדרכי שתן בחתולים זכרים ועוד רבות הדוגמאות. לפיכך ומניסיוני חשיבות רמת המזון היא בדיוק כמו אצלנו רק שההשפעה בחיות היא פי 10 . תוחלת החיים הקצרה יחסית של ידידינו על ארבע גורמת למזון להיות אחד המשפיעים ביותר על איכות ואורך החיים. אם הבנתי נכון השאלה לגבי רואיל ? המזון הוא איכותי מלא ובהחלט מומלץ

מנהל פורום תזונת בעלי חיים